Auto schades

  • Veel voorkomende autoschades
  • Schadeauto taxeren
  • Eenvoudig schadeauto verkopen

Autoschades

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Auto schades zijn daarmee ook geen uitzondering. Gemiddeld heeft een autobestuurder eens in de 5 jaar te maken met autoschade.

 

Hoe krijgt een auto schade?

  • Paaltjes en stoepranden
  • Te dicht langs auto rijden of fietsen
  • Verkeersongeval
  • Op een verkeerde manier de auto schoonmaken

Wat zijn de meest voorkomende auto schades?

Iedere Nederlander krijgt wel eens te maken met autoschade. Alleen wat zijn de meest voorkomende auto schades?

1. Bumperschade

Bumperschade behoort tot de meest voorkomende auto schades in Nederland. Bij keren of parkeren is het risico op het raken van een paaltje of stoeprand groot. Hierdoor ontstaan er al gauw deuken en scheuren. Met grote regelmaat komt er ook lak schade bij kijken.

De gevolgen van bumperschade

Bij bumperschade is lak schade niet de enige schade waar u mee te maken heeft. Ook andere delen van uw auto kunnen beschadigd zijn. Denk hierbij aan de mistlamphouders, het voorscherm of de parkeersensoren.

2. Krasschade

Krasschade behoort evenals bumperschade tot de meest voorkomende auto schades in Nederland. Deze schade ontstaat meestal wanneer iemand te dicht langs uw auto fietst of rijdt. Ook kan het gebeuren bij het wassen van de auto, wanneer de spons vol zit met zand.

Gevolgen van krasschade

Krassen op de auto is voor veel mensen zeer ergerlijk. Het tast namelijk de uitstraling van het voertuig aan, waardoor de autowaarde verlaagt.

3. Blikschade

Meer dan de helft van de autorijders is bekend met blikschade aan zijn of haar auto. Niet vreemd ook, want u hoeft maar een paaltje te raken of een boom en een flinke deuk kan het tot gevolg hebben.

Gevolgen van blikschade

Evenals krasschade is blikschade voor veel mensen zeer ergerlijk. Het tast namelijk de uitstraling van het voertuig aan, waardoor de autowaarde verlaagt. Naast blikschade, kan bijvoorbeeld ook letselschade zijn ontstaan, wat nare gevolgen kan hebben voor uw gezondheid.

Bewaren

Bewaren

Benieuwd naar de waarde van uw auto?

Bereken snel en eenvoudig de waarde van uw auto met de online kentekencheck.

Waarde auto berekenen

Schade auto verkopen

Heeft u schade aan uw auto opgelopen en wilt u daarom uw auto verkopen? U verkoopt eenvoudig uw schadeauto aan Nationale Auto Taxatie. Middels onze kentekencheck komt u er achter wat wij voor uw schadeauto bieden.

Review autoplatforms