Porsche verkoop een recordaantallen het afgelopen kwartaal

Het automerk Porsche is razend populair: nog nooit eerder heeft dit automerk zoveel auto's verkocht als het afgelopen kwartaal. Waar komt deze vraag naar Porsche's vandaan?

Het beste kwartaal ooit

De afgelopen drie maanden kunnen het beste kwartaal ooit genoemd worden voor het Duitse merk Porsche. Het automerk uit Stuttgart verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar het recordaantal van bijna 56.000 nieuwe auto's. En dat wereldwijd!

Vorig jaar lag het aantal verkochte Porsche's nog rond de 50.000. Dat is een stijging van bijna 10 (!) procent! Waar de Porsche's vooral verkocht worden? Vooral in Azië, China en het Midden-Oosten nam de verkoop van deze auto's flink toe. Ook in Noord-Amerika steeg het aantal verkopen. In Europa nam ook het aantal verkopen toe, behalve in Duitsland. In deze thuismarkt kromp de verkoop juist. En wel met 15 procent!

Waarom Porsche zo'n goed kwartaal achter zich heeft? Vooral de SUV's werden de afgelopen tijd goed verkocht. De meest populaire modellen zijn de Macan en de Cayenne.

Waarom is Porsche zo populair?

De afgelopen jaren is de waarde van exclusieve auto's enorm gestegen; met name Porsches. Waarom? Voor mensen die geld over hebben is vastgoed een populaire optie geweest. Nu is dat niet meer zo door de stagnerende prijzen op de huizenmarkt. Auto's met een verzamelwaarde lijken hun geld wél waard te blijven wanneer er gekeken wordt naar de afgelopen decennia. En daarom wordt het opeens wel héél interessant om daar je geld in te investeren.

Daarnaast is er nog steeds een enorme interesse voor Europese auto's in Amerika, China en andere Aziatische economieën. Er verdwijnen dus steeds meer mooie auto's richting die landen. En deze vraag van over de hele wereld komt bovenop de stijgende vraag binnen de Westerse wereld: hierdoor ontstaat er nog meer schaarste en worden Porsche's voor een hogere prijs verkocht.