Wat is mijn auto waard?

Weten wat uw auto waard is? En hoe
de waarde van een auto wordt bepaald?

Wat is mijn auto waard?

 

Elke keer als u met uw auto rijdt, daalt uw auto in waarde. De waarde van uw auto is van toepassing wanneer u van plan bent uw auto te verkopen. Maar ook hebben verzekeraars in sommige gevallen de waarde van uw auto nodig. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van diefstal. Maar hoe wordt de waarde van uw auto dan bepaald? Hoe weet u hoeveel uw auto waard is? Nationale Auto Taxatie geeft antwoord op uw vraag: "Wat is mijn auto waard?"

Bij Nationale Auto Taxatie kunt u vrijblijvend uw auto laten taxeren en ontdekken hoeveel uw auto waard is. Door middel van drie eenvoudige stappen komt u er snel achter wat de waarde van uw auto is. In de meeste gevallen ontvangt u binnen 24 uur al een bod! Bent u benieuwd naar de waarde van uw auto? Wacht dan niet langer en krijg nu antwoord op uw vraag.

Auto waarde berekenen

Vul online het formulier in of bel 06 39844160 en ontdek hoeveel geld uw auto waard is!

Waarde auto

1. Laat uw auto gratis taxeren

Vul uw kenteken en uw
contact informatie in

2. Wij komen de auto ophalen

Aan de hand van de autogegevens doen wij u een eerlijk bod en halen de auto op

3. U krijgt direct geld

De betaling zal op een door u gewenste manier plaatsvinden

Dagwaarde en inruilwaarde

De dagwaarde van uw auto is simpel gezegd hoeveel uw auto op dat moment waard is, gebaseerd op de staat van de auto. Het gaat dus om het geld wat u voor uw auto zou krijgen als u deze nu verkoopt. De dagwaarde heeft niets te maken met voor hoeveel u de auto zelf heeft gekocht. Dit laatste wordt namelijk de aankoopwaarde genoemd.

Inruilen

Wilt u de auto verkopen en gelijk weer een nieuwe aanschaffen dan bieden veel autobedrijven een inruilwaarde. Het autobedrijf koopt uw auto en de prijs hiervan gaat af van de prijs van de nieuwe auto. Maar ook in dat geval is het goed om te weten hoeveel uw auto waard is. Een autobedrijf zal namelijk proberen om zo min mogelijk voor uw oude auto te geven, zodat zij een zo hoge mogelijke winst kunnen behalen.

Bedenk daarbij ook dat er altijd valt te onderhandelen in de prijs als u een nieuwe auto koopt. Ook als u geen auto inruilt.

Waarom dagwaarde berekenen?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is de waarde van uw auto te berekenen:

Auto verkopen 

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk te weten hoeveel uw auto waard is als u van plan bent uw auto te verkopen. Het maakt niet uit of u uw auto particulier verkoopt, wil inruilen of gaat verkopen aan Nationale Auto Taxatie. Voor elke manier is het goed om te weten wat een realistische en eerlijke prijs is voor uw auto.

Inzicht in waarde van bezittingen

Daarnaast is het altijd goed om een inschatting te hebben van de waarde van uw auto. Door de weten wat uw bezittingen waard zijn heeft u een beter overzicht over uw financiële zaken.

Waarde auto berekenen

U wilt antwoord op de vraag: "Wat is mijn auto waard?" Hiervoor bent u bij Nationale Auto Taxatie aan het goede adres. Door in drie simpele stappen de gegevens van uw auto te vermelden, krijgt u van ons te horen voor hoeveel wij uw auto inkopen.

De waarde van een auto bepalen wij aan de hand van de volgende factoren:

  • Het aantal gereden kilometers
  • Het bouwjaar
  • De staat van de auto
  • De accessoires

Geld voor uw sloopauto

Nationale Auto Taxatie biedt contant geld voor uw sloopauto. Omdat we deel uitmaken van een groot netwerk van autobedrijven, zijn we voortdurend op zoek naar sloopauto’s. Ongeacht merk, type, ouderdom, kilometerstand, wel of geen APK of schade: elke sloopauto is van waarde voor Nationale Auto Taxatie.

Factoren van de waardebepaling van uw auto 

Kilometerstand en bouwjaar

Over het algemeen is het zo dat hoe hoger de kilometerstand en hoe ouder de auto, hoe minder de auto waard is. Echter hoeft dit niet altijd te betekenen dat een oude auto of een auto met een hoge kilometerstand versleten is. Hoe de auto eraan toe is, is namelijk afhankelijk van de omstandigheden waarin de auto gebruikt is en hoe de vorige eigenaren met de auto om zijn gegaan. Als de vorige eigenaren de auto goed hebben onderhouden en netjes hebben gereden kan het zijn dat de auto verder niet veel slijtage heeft opgelopen ondanks het hoge aantal kilometers. Dit is positief voor de waarde van uw auto. Deze zal hoger zijn dan wanneer de auto al wel veel slijtage heeft opgelopen.

De staat van de auto
Accessoires

Auto verkopen

Bij Nationale Auto Taxatie verkoopt u uw auto snel en eenvoudig. Wij zijn de spil van een enorm landelijk actief netwerk van autobedrijven. Zowel normale auto’s als sloopauto’s vinden hun weg bij Nationale Auto Taxatie. Wij nemen het werk voor u uit handen waardoor u geen risico loopt. U ontvangt voor uw auto de beste prijs.

Auto verkopen
Heeft u antwoord gekregen op de vraag “Wat is mijn auto waard?” en bent u tevreden over het bod? Dan kunt u uw auto aan ons verkopen. Ongeacht het merk of status van de auto. Wanneer u akkoord bent gegaan met het bod komen wij de auto bij u ophalen. U ontvangt direct een vrijwaringbewijs van ons, zodat u geen zorgen meer heeft over uw auto.

Sloop auto verkopen
Heeft u de waarde van uw sloopauto berekend en wilt u deze verkopen? Ook dan bent u bij Nationale Auto Taxatie aan het goede adres. Wanneer u akkoord gaat met het bod halen wij uw auto kosteloos voor uw op. U ontvangt direct het bedrag dat u heeft laten taxeren. Doet uw auto het nog en brengt u liever zelf de auto naar ons toe? Dat kan natuurlijk ook. Wij voorzien u graag van een kopje koffie en vergoeden de kosten voor het openbaar vervoer indien u hiermee terug naar huis reist.

Wat is mijn auto waard?

Ontdek nu hoeveel uw auto waard is. Vul online het formulier in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvend bod.

Auto verkopen blogs

© 2017 Nationale Auto Taxatie

Contact

Adres:
Chromiumweg 9
3812 NL Amersfoort

E-mail:
Neem contact op

Telefoon:
06 53265116
Facebook Nationale Auto Taxatie