Schadeformulier invullen hoeft niet meer met deze app!

Schadeformulier

Het is hartstikke vervelend om schade te hebben aan je auto nadat je net een ongeluk hebt gehad. En dan moet je ook nog een schadeformulier invullen plús de gegevens van eventuele getuigen. Daarna begint dan nog het proces van de schadeauto verkopen. Leuk is anders. Maar het kan wél sneller: het Europees schadeformulier verdwijnt namelijk op termijn. In plaats daarvan kom er een handige app. Hierdoor wordt het voor iedereen makkelijker om een schadeformulier in te vullen!

Digitaal schadeformulier

Niet alleen kun je met de app gemakkelijker een schadeformulier invullen, ook moet de app er toe leiden dat er meer mensen schade gaan registreren. Momenteel zijn er ongeveer 250.000 ongevallen per jaar die relevant zijn voor het analyseren van verkeers(on)veiligheid. Maar: de politie maakt nu maar bij ruim 100.000 gevallen een registratie op. Het verkeer zou dus veel veiliger kunnen zijn, wanneer iedereen hun schade registreert.

Minder ongemakken zonder schadeformulier

Hoe de app tot stand is gekomen? Het digitale formulier is een samenwerking tussen de politie, het Verbond van Verzekeraars en het verkeerskundig ict-bureau VIA. Zij zagen een probleem in de moeite die mensen hebben wanneer zij alle gegevens van het schadeformulier in moeten vullen. Het formulier werd namelijk te vaak gezien als gebruiksonvriendelijk of niet goed leesbaar. Met de mobiele app moeten al deze ongemakken verleden tijd zijn. Ook hoef je met de app veel minder in te vullen. Wanneer je de app download, geef je al een aantal gegevens op. Deze gegevens worden automatisch opgeslagen, zodat je ze niet meer in hoeft te vullen. Ook moest je bij een schadeformulier vaak een tekening maken. Maar dit is ook met het nieuwe digitale formulier niet meer nodig. Je kunt heel makkelijk een aantal foto’s maken en uploaden.

Meest gelezen: