Tweedehands auto tien procent in prijs gestegen

Auto verkopen

‘Prijs tweedehands auto flink gestegen’, zo luidt een krantenkop van de Telegraaf. Is het u al opgevallen in uw zoektocht naar een occasion dat de gemiddelde vraagprijs de lucht in is gegaan? Dat is niet zo vreemd ook. Want de prijs van een tweedehands dit jaar gemiddeld maar liefst 1400 euro hoger dan een jaar eerder.

Prijs tweedehands auto met tien procent gestegen

Autoscout24 is een occasionbedrijf en heeft een analyse uitgevoerd door prijzen met elkaar te vergelijken. Uit de Used Car Price Index (AGPI) van het platform blijkt dat de prijs van een gebruikte auto met 10 procent is gestegen.

Een gemiddelde occasion kost nu ongeveer 14.400 euro, terwijl vorig jaar een auto gemiddeld 13.000 euro kostte. Wilt u graag een tweedehands auto kopen? Dan bent u er waarschijnlijk zo’n 1400 euro meer aan kwijt.

Hoe zit het met de andere Europese landen?

In alle Europese landen is de vraagprijs van een tweedehands auto gestegen. Alleen in de onderzochte landen (waaronder Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Italië) is de stijging niet zo sterk geweest als in Nederland, zo blijkt uit een artikel van Autoweek.

Wilt u weten waar u de goedkoopste tweedehands auto’s kunt vinden? Dan moet u in Spanje of Italië zijn. Het is wel goed om te weten dat deze auto’s vaker krassen en deuken hebben, aldus Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl.

Bent u in Nederland niet goed af met een tweedehands auto?

Een prijsstijging betekent natuurlijk niet direct dat u in Nederland slecht af bent met de aankoop van een occasion. In tegendeel, in vergelijking tot veel andere Europese landen bent u juist goedkoper uit in Nederland.

De duurste occasions vindt u in Frankrijk, zo blijkt uit een artikel van de maakindustrie. Een occasion kost in Frankrijk gemiddeld 20.710 euro. Daarna volgt Duitsland. Hier kost een gebruikt exemplaar gemiddeld 20.000 euro.

Bent u benieuwd naar de waarde van uw tweedehands auto? Bereken hier uw waarde.

Auto verkopen

Waarde sloopauto

1. Vul uw kenteken en contact informatie in

Waarde sloopauto

2. Wij doen u een eerlijk bod

Waarde sloopauto

3. U ontvangt het geld Waarde auto berekenen

Meest gelezen:

Waarde auto 

Waarde sloopauto 

Wat is mijn auto waard

Schade auto verkopen 

Sloop auto verkopen