24/7 service! Bel 06 532 65 116

Zomerbanden vervangen. Wanneer doet u dat?

Sangeeth88 | Pixabay

De eerste sneeuwval hebben we alweer achter de rug. Een moment waarop veel bestuurders bedachten: "ik moet mijn winterbanden nog monteren!" Het kan de beste overkomen. Maar wat is nu het beste vervangmoment?  Wanneer kunt u uw zomerbanden het beste vervangen of wanneer kan dat nog even wachten? Heeft u ook al bedacht wat u gaat doen met de zomerbanden? Opslaan of zijn ze klaar voor de sloop (of verkoop)?

Moet u uw zomerbanden vervangen?

Moet u uw winterbanden er al bij pakken of kan het nog even wachten? Wilt u het antwoord weten? Neem even een kijkje op de thermostaat. Vriest het dat het kraakt en geeft de meter aan dat het 7 graden onder de 0 is? Dan is het hoog tijd om de zomerbanden te vervangen.

Tip voor u. U doet er het verstandigst aan om de winterbanden te vervangen voordat het enorm hard vriest. Zo voorkomt u dat u opeens van de ene op de andere dag de auto niet kan pakken, omdat het winterse weer in volle gang heeft doorgezet.

Vergroot uw veiligheid op de weg met winterbanden

Wanneer het ijs-, maar dan ook echt ijskoud is, worden de wegen gladder. Zomerbanden verliezen sneller het contact met het wegdek, doordat het rubber niet verhardt. Bij winterbanden verhardt het rubber juist wel en blijven de wielen soepel. Hierdoor heeft u meer grip tijdens het rijden. Meer grip betekent meer veiligheid. En meer grip betekent minder kans op schade

Uw zomerbanden klaar voor opslag, de sloop of de verkoop

Wanneer de winterbanden aan de beurt zijn, moet u iets doen met de zomerbanden. U kan ze thuis in de schuur of in de garage opslaan. Wanneer de zomerbanden versleten zijn, kan u er ook voor kiezen om ze voor een klein prijsje naar de sloop te brengen of in de verkoop te zetten. Dan kan u voor het aankomende warme seizoen gloednieuwe wielen kopen. Dat is wel iets om naar uit te kijken.

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld