Wanneer zomerbanden omwisselen voor winterbanden?

Als de herfst weer in aantocht is, komt ook het moment dat uw zomerbanden moeten worden gewisseld met winterbanden. Vaak wordt dat nog wel eens uitgesteld en dat kan de beste overkomen. Maar wat is nu het beste moment voor een seizoensgebonden bandenwissel? 

Wanneer zomerbanden wisselen

Moet u uw winterbanden er al bij pakken of kan het nog even wachten? Het beste antwoord vindt u op de buitenthermometer. Mocht u zien dat de dagtemperatuur gemiddeld onder de 10 graden is gekomen, dan is het echt hoog tijd om de zomerbanden om te wisselen voor een set winterbanden.

Vergroot uw veiligheid met winterbanden

Wanneer de temperatuur onder de tien graden komt, verliezen zomerbanden door de rubbersamenstelling steeds meer hun grip op het wegdek. Daardoor kan de remweg zelfs wel de helft langer worden!

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling die bij lagere temperaturen juist zorgen voor veel meer grip. En dat betekent extra veiligheid en minder kans op schade.

Zomerbanden opslaan

Niet iedereen heeft de ruimte op een set zomerbanden op te slaan. Een praktische beperking die maakt dat er door veel autorijders het hele jaar wordt doorgereden op zomerbanden. Als u kiest voor veiligheid, zijn winterbanden letterlijk van levensbelang. En gelukkig is het dilemma van de opslag van seizoensbanden goed en betaalbaar op te lossen.

Want het bedrijf dat bandenwissel uitvoert, heeft waarschijnlijk ook een mogelijkheid tot opslag. Ook is er iets dat heet een bandenhotel. De naam laat weinig te raden over, uw banden verblijven daar tot een volgende wissel !

Auto verkopen

Waarde sloopauto

1. Vul uw kenteken en contact informatie in  

Waarde sloopauto

2. Wij doen u een eerlijk bod  

Waarde sloopauto

3. U ontvangt het geld Waarde auto berekenen