Vrijwaringsbewijs bij sloop of verkoop

Een vrijwaringsbewijs bij sloop of verkoop is een document dat in deze situatie altijd om de hoek komt kijken. Alleen wat is dit voor document en waarom is de vrijwaringsbewijs bij sloop of verkoop zo essentieel?

Wat is een vrijwaringsbewijs?

Een voertuig mag alleen de openbare weg berijden, indien deze is voorzien van een kenteken. Dit kenteken is verplicht op naam te staan. Daarom is een vrijwaringsbewijs bij sloop of verkoop essentieel. Een vrijwaringsbewijs is een document welke bewijst dat het kenteken van een voertuig niet meer op de naam van u als verkoper staat. Het kenteken staat dan op de naam van de koper.

Een vrijwaringsbewijs is het enige bewijs dat in Nederland geaccepteerd wordt wanneer iemand niet meer de eigenaar is voor het kenteken. Het leidt ertoe dat u als verkoper geen belasting, APK en verzekering meer hoeft te betalen.

De aanvraag van vrijwaringsbewijs

Wanneer u een vrijwaringsbewijs aanvraagt, moet u als verkoper deel I B en deel II van het kentekenbewijs overdragen aan de koper. Deel I A wordt pas aan de koper overgedragen wanneer de verkoper het document heeft.

Particuliere verkoop

Verkoopt u uw auto aan een particulier? In dit geval moet u zelf het bewijs regelen op het postkantoor. De koper dient zelf de overschrijving te regelen. Is dit geregeld? Dan ontvangt de koper het vrijwaringsbewijs en moet hij deze aan de verkoper geven. Is deze laatste stap ook doorlopen, dan is de koper de nieuwe eigenaar van het voertuig.

Verkoop aan auto,- sloopbedrijf

Wilt u de auto verkopen via een autodealer? Dan moet deze RDW erkend zijn, alvorens hij vrijwaringsbewijzen mag uitgeven. Wilt u hier gebruik van maken? Dan ontvangt u direct het vrijwaringsbewijs van de dealer.

Vrijwaringsbewijs bij sloop of verkoop ontvangen

Nationale Auto Taxatie helpt u graag verder bij de sloop of verkoop van uw auto. Het fijne is dat u direct uw vrijwaringsbewijs ontvangt. Nationale Auto Taxatie werkt namelijk alleen met RDW erkende autobedrijven.

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld