Auto verkopen? Regel een vrijwaringsbewijs

auto restwaarde

Wilt u uw auto verkopen? Bij de verkoop van uw auto komen een hoop belangrijke zaken en documenten om de hoek kijken. Denk hierbij aan een Kentekenbewijs, de overdracht van de sleutels en het laatste APK-rapport. Er is één heel belangrijk document voor u, en dat is het vrijwaringsbewijs.

 

Het vrijwaringsbewijs: een juridisch document

Als u uw auto verkoopt, moet de auto op de naam van de nieuwe eigenaar gezet worden. Deze overdracht heet vrijwaren. Het vrijwaringsbewijs is het document dat daarbij hoort. Dit is een juridisch document waarmee u aantoont niet meer de eigenaar te zijn van uw auto. Bekeuringen gemaakt na de verkoop zijn voor de nieuwe eigenaar. De APK-keuring, de wegenbelasting en de autoverzekering behoren niet meer tot uw verplichtingen. Geen eigenaar meer zijn van uw auto, betekent dat u ook geen verantwoordelijkheid meer draagt over het voertuig.

 

Vergeet niet uw verzekeraar in te lichten

Het regelen van een vrijwaringsbewijs is niet voldoende. Uw verzekeraar moet ook weten dat u niet meer in uw auto rond rijdt. Als u de verzekeraar hiervan niet op de hoogte stelt, dan moet u gewoon nog de autoverzekering betalen. Stuur een kopie van het vrijwaringsbewijs naar de verzekeraar. De autoverzekering zal direct opgezegd worden.

Let op: een vrijwaringsbewijs is het enige document dat wettelijk geldig is. Een afstandsverklaring is niet voldoende. Deze zal uw verzekeraar dan ook niet accepteren.

 

Bij de dealer uw auto verkopen; wel zo makkelijk

U kunt uw auto particulier verkopen of naar de sloop of een autodealer brengen. Als u uw auto particulier verkoopt, dan moet u zelf het juridische document regelen. Indien u ervoor kiest om de auto naar de sloop of een autodealer te brengen, ontvangt u vrijwel meteen een vrijwaringsbewijs. Dat is wel zo makkelijk.

Nationale Auto Taxatie koopt graag uw auto. U ontvangt direct het vrijwaringsbewijs. Nationale Auto Taxatie werkt namelijk alleen met RDW erkende autobedrijven.

 

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld