Tweedehands auto’s zeer populair

Tweedehands auto in 2017

Er worden weinig gloednieuwe personenauto’s gekocht in Nederland. Met name tweedehandsauto’s zijn de afgelopen jaren in de trek, zo blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau. In dit artikel volgen verschillende zichtbare trends in de wereld van tweedehands auto’s in 2017.

 

De Nederlandse auto wordt steeds ouder

Mensen kopen steeds vaker een tweedehands auto. Hierdoor stijgt de gemiddelde leeftijd van een auto, aldus de cijfers van ING Economisch Bureau. In 2007 lag de leeftijd van een auto op 8,5 jaar. In 2016 is de leeftijd gestegen naar 10,2 jaar. De veroudering van de gemiddelde auto is toe te wijzen aan de hoge aanschafprijzen van  auto’s, de blijvend hogere taxatiewaarde van gebruikte auto's en de kwaliteit van auto's.

 

Cijfers over tweedehands auto’s

Het is duidelijk dat een groot deel van de bevolking kiest voor een tweedehands auto in plaats van voor een nieuwe auto. Alleen wat zijn dan de precieze cijfers? Volgens ING Economisch Bureau ligt de verkoop van occasions in Nederland vijf keer hoger dan de verkoop van nieuwe auto’s. In 2016 werden 382.000 nieuwe auto’s gekocht, en 1.945.000 tweedehands auto’s. Zo blijkt uit de cijfers van VWE.

 

De reden van de populariteit van tweedehands auto’s

In vergelijking met het buitenland koopt Nederland veel vaker occasions dan onze verdere buren. In Nederland is en blijft een tweedehands auto populair.

De reden dat tweedehands auto’s in 2017 zo in de trek zijn, kan te maken hebben met de aanschafprijzen. De aanschafprijzen van nieuwe auto’s in Nederland liggen relatief hoog. Dit ligt onder andere aan de relatief hoge belastingen die gelegd zijn op nieuwe personenauto’s.

Als je Nederland vergelijkt met andere landen in Europa dan is het duidelijk dat de aanschafprijzen van nieuwe auto’s vrij hoog liggen. De gemiddelde Nederlandse nieuwe auto is 18,5% duurder dan andere persoonlijke transportmiddelen in Europa. Dit vertaalt zich overigens ook vaan naar de waarde van gebruikte auto's.

Bron: http://home/kannemans2/domains/nationaleautotaxatie.nl/private_html.baaz.nl/

 

Tweedehands auto verkopen?

Wilt u uw tweedehands auto verkopen? Vul ons formulier in en ontdek de waarde van uw auto.

 

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld