Tweedehands auto met veel kilometers verkopen

Een tweedehands auto heeft een heel leven erop zitten. Het is dan ook niet vreemd als u een tweedehands auto met veel kilometers moet verkopen. Misschien vraagt u zich wel af wat die kilometerstand voor u verkoopprijs betekent. Het aantal gemaakte kilometers is namelijk een belangrijke indicator voor de waarde van uw auto.

Kilometerstand, de geschiedenisverteller

De hoogte van de kilometerstand is van invloed op de uiteindelijke verkoopprijs. Hoe meer met de auto gereden is, hoe meer deze versleten is. De kilometerstand vertelt u iets over het verleden van uw auto. Een hele hoge kilometerstand houdt in dat u meer dan gemiddeld aantal kilometers heeft gereden. Dit gemiddelde is afhankelijk van het type auto. Een dieselauto kan bijvoorbeeld veel meer kilometers maken dan een benzine auto. Dit komt doordat een dieselmotor sterker is dan een benzinemotor.

Andere belangrijke factoren

Een tweedehands auto met veel kilometers hoeft helemaal geen oud barrel te zijn. Er zijn veel meer factoren die van invloed zijn op de staat van uw auto. Staat uw teller hoog, maar heeft u uw auto altijd goed onderhouden? Dan zegt de kilometerstand niet zoveel meer. De onderhoudsgeschiedenis is zeer bepalend voor de status van uw auto. Net als de vraag of het een schadeauto betreft. 

Ook het bouwjaar is natuurlijk een belangrijk gegeven. Nieuwe auto’s zijn over het algemeen beter dan oude auto’s. De technologische ontwikkelingen en het verbeterde materiaal maakt dat auto’s steeds langer goed blijven. Natuurlijk hangt dit ook volledig af van het type auto dat u heeft.

Tevens is uw rijstijl van invloed op de waarde van uw auto. ‘Snelwegkilometers’ zijn beter voor een auto dan kilometers die in de stad worden gemaakt. Rijden op de snelweg is minder belastend voor een auto dan rijden door de stad.

Tweedehands auto met veel kilometers verkopen

Wilt u een tweedehands auto met veel kilometers verkopen? Bij Nationale Auto Taxatie kijken we meer dan alleen naar uw kilometerstand. De onderhoudshistorie, het bouwjaar en de huidige staat worden ook onder de loep genomen. Bij ons kunt u uw auto tegen een eerlijke prijs verkopen.

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld