De invloed van techniek op de autowaarde

invloed van techniek op de autowaarde

Bewaren

De invloed van techniek op de autowaarde is van groot belang. Zo kunt u denken dat een ingebouwde GPS met touch screen of extra grote wielen de waarde van uw auto verhoogt. Echter gaat dit niet altijd op. Sterker nog, de waarde van uw auto kan zelfs dalen. Het is belangrijk hie rekening mee te houden wanneer u uw auto verkoopt. 

 

De invloed van techniek op de autowaarde

Uw autowaarde wordt op verschillende manieren bepaald. De gemaakte kilometers, de benodigde reparaties, de versleten items, maar ook de technologische extra’s worden meegenomen in de berekening van uw autowaarde. Als verkoper bent u alleen niet het uitgangspunt. Dat is de koper.

 

Persoonlijke voorkeuren

Dat u zeer blij bent met de technologische extra’s is natuurlijk fijn, maar dat gaat niet op voor iedere koper. De extra grote wielen die u heeft bevestigd aan uw auto kan bij potentiële kopers positief of negatief uitpakken. Persoonlijke voorkeuren spelen mee. En deze worden niet meegenomen in de berekening van de autowaarde.

 

Technologische veroudering

Een ingebouwde gps is ook niet altijd positief voor de waarde van uw auto. De losse toestellen ontwikkelen alsmaar verder: routes (her)berekenen, stembegeleiding, grafische weergave. Een ingebouwde gps verouderd, kan niet met de tijd meegaan en is ook nog eens moeilijk te vervangen. Kleine kans dat dit technologische extraatje uw autowaarde ook een extraatje geeft. Integendeel, het kan zelfs de waarde van uw auto verlagen.

Verbeterde rijgemak

Gelukkig zijn er ook technologische extra’s die wel een positieve invloed hebben op uw autowaarde. Dit heeft vrijwel altijd te maken met techniek welke het rijcomfort verhoogt. Denk hierbij aan een airco, een zonnedak of een energiezuinige motor.

 

De echte autowaarde berekenen

Het berekenen van uw autowaarde is dus niet zo gemakkelijk. Om een eerlijke verkoopprijs vast te stellen, dient er met heel veel factoren rekening gehouden te worden. Wilt u de autowaarde weten? Nationale Auto Taxatie helpt u graag verder. Via onze kentekencheck weet u in 3 simpele stappen uw autowaarde.

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld