Te laat met APK keuring

Te laat met APK keuring

Te laat met APK keuring = kans op boete

Te laat met de APK keuring. Het kan iedereen gebeuren. Alleen hoe erg is het als u te laat met de APK keuring bent?

Rijden zonder APK keuring is bij de wet verboden. Indien u aangehouden wordt door de politie, dan bent u verzekerd van een boete. Daarnaast rolt er na verloop van tijd ook een boete door de brievenbus. Deze boete ontvangt u wanneer u 2 maanden de datum overschrijdt van de APK keuring.

De gevolgen voor verzekering

Niet alleen krijgt u te maken met boetes en de politie, maar u kunt ook te maken krijgen met de verzekeringsmaatschappij. Stel, u bent te laat met de APK keuring en veroorzaakt een ongeluk. Het kan zijn dat uw verzekeringmaatschappij stelt dat u niet voldoet aan de wettelijke eisen voor verkeersdeelname met de auto. Dit kan erin resulteren dat u geen schadevergoeding uitgekeerd krijgt. Dan moet u zelf dokken.

Wat te doen?

  • Zorg ten eerste dat de datum voor de APK keuring duidelijk in uw agenda staat. Zo voorkomt u onnodige extra kosten door boetes en betaalt u alleen de kosten voor de APK keuring.
  • Als u – om wat voor reden dan ook – rijdt zonder APK, zorg dan in ieder geval dat u een afspraak bij de garage hebt staan. Hiermee toont u aan dat u de goede wil heeft. Natuurlijk bent u nog steeds in overtreding, maar het kan van nut zijn om onder een bekeuring uit te komen.
  • Is uw auto APK afgekeurd? Zoek uit wat de reden is. Zijn de remmen niet goed en rijdt u er toch mee rond? En veroorzaakt u een ongeluk? Dan heeft u grote problemen. Een boete rond de €110 is nog te overzien, wanneer u de APK keuringsdatum overschrijdt. Echter wordt het financieel plaatje heel erg drastisch wanneer blijkt dat uw verzekeringsmaatschappij de vergoeding niet uitkeert bij een ongeval.

Wordt uw auto APK afgekeurd en wilt u de auto naar de sloop brengen? Bereken hier de restwaarde van uw auto.

Bewaren

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld