Niemand ontkomt aan de superflitspaal

In Nederland hebben we er nog geen kennis mee gemaakt, maar in België wel: de superflitspaal. De superflitspaal heeft niet alleen 'oog' voor hardrijders, maar ook voor andere overtredingen, zoals bestuurders die de gordel niet dragen of die met de mobiel in de hand rijden. Deze flitspaal kan dus eigenlijk wel nachtmerrie van elke autobestuurder genoemd worden.

In België werden er sinds oktober 2015 maar liefst 41.412 overtreders geregistreerd. Blijkbaar kon niet iedereen even goed omgaan met de komst van deze superflitspaal, want in oktober 2016 werd er eentje vernield. Waarschijnlijk werd de superflitspaal beschoten.

Mesta Fusion

De superflitspaal heet eigenlijk 'Mesta Fusion' en kan tegelijkertijd 32 auto's en vrachtwagens op 8 rijstroken controleren. Hij kan autos's tot 200 meter en met een snelheid tot 300 kilometer volgen. Door de 36 megapixels-techniek kan Mesta Fusion ook nog eens superscherpe foto's maken in zowel het licht als in het donker en hij heeft een foutmarge van minder dan 1%. Mesta Fusion bevat een systeem voor nummerplaatherkenning en kan dus niet alleen ingezet worden om snelheidsovertredingen op te sporen. Ook bestuurders die geen autogordel dragen, die de mobiel in de hand hebben onder het rijden, bumperklevers, roodrijders en nog veel meer.

Mesta Fusion is ontwikkeld door technologiebedrijf Safran Identity & Security en is dus al in België ingezet. Gent heeft 2 toestellen die permanent aan staan. Ook Antwerpen heeft kennis gemaakt met de superflitspaal, maar deze was niet permanent. En eerder dit jaar kreeg ook Amerikalei een superflitspaal.

Ook in het Midden-Oosten en in Frankrijk worden de superflitspalen ingezet en is een groot succes. Of in Nederland ook van die superflitspalen komen, is nog niet bekend.

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld

stilstaande auto verkopen

Auto verkopen? Regel een vrijwaringsbewijs

Wilt u uw auto verkopen? Bij de verkoop van uw auto komen een hoop belangrijke zaken en documenten om de hoek kijken. Denk hierbij aan een Kentekenbewijs, de overdracht van de sleutels en het laatste APK-rapport. Er is één heel belangrijk document voor u, en dat is het vrijwaringsbewijs.   Het vrijwaringsbewijs: een juridisch document…

Tweedehands auto in 2017

Tweedehands auto’s zeer populair

Er worden weinig gloednieuwe personenauto’s gekocht in Nederland. Met name tweedehandsauto’s zijn de afgelopen jaren in de trek, zo blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau. In dit artikel volgen verschillende zichtbare trends in de wereld van tweedehands auto’s in 2017.   De Nederlandse auto wordt steeds ouder Mensen kopen steeds vaker een tweedehands auto.…

tweedehands auto verkopen

Eenvoudig uw tweedehands auto verkopen

U heeft uw auto op Marktplaats gezet met een wervende advertentie, maar toch blijft de verkoop muisstil. Is het een herkenbaar geschetst scenario voor u? Dan vraagt u zich vast af hoe u nu eenvoudig uw tweedehands auto verkopen kunt, maar gelukkig is er een makkelijk alternatief. Breng uw auto naar de autosloop. Dan bent…