Stijgende APK kosten

Stijgende APK kosten

Bewaren

Hoe ouder een auto is, hoe groter de kans is dat uw auto met allerlei (terugkerende) gebreken te maken krijgt. Deze schade en gebreken resulteren in stijgende APK kosten. In dit artikel leest u hoe u de APK kosten zo laag mogelijk houdt.

Stijgende APK kosten minimaliseren

Het is niet te voorkomen dat uw auto ouder wordt. Dit betekent niet meteen dat er niets tegen de stijgende APK kosten te doen is. Een goed onderhoud van uw auto zorgt bijvoorbeeld al voor minder kosten.

Als autobezitter doet u er dan ook verstandig aan ieder jaar bij de Algemene Periodieke Keuring uw auto een grote onderhoudsbeurt te geven. Het jaar daarop in het aan te raden uw auto een kleine onderhoudsbeurt te geven. Dit is daarbij ook fijn voor uw portemonnee omdat u dan gebruik kan maken van de korting die veel garages geven op de APK bij een onderhoudsbeurt. Daarbij worden de APK keurpunten nauwkeurig nagelopen. Hiermee voorkomt u toekomstige gebreken of APK afkeurpunten.

Kosten APK

De kosten van APK zijn zeer lastig om vast te leggen. Iedere auto vraagt een ander onderhoud en heeft met andere gebreken te maken. Echter zijn er wel enkele vuistregels te volgen. Is uw auto APK afgekeurd en vallen de reparatiekosten hoger uit dan de auto waard is? Dan is uw auto verkopen een betere optie, dan uw auto repareren. Heeft u te maken met stijgende APK kosten, maar is de auto het waard om te repareren? Dan kunt u uw auto beter repareren.

Auto APK afgekeurd, hoge reparatiekosten

Is uw auto APK afgekeurd en zijn de reparatiekosten hoger dan de auto waard is? Verkoop dan uw auto. Stijgende APK kosten betekent niet meteen dat uw auto niks waard is. Voor de restonderdelen van uw auto kunt u een aardig bedrag vangen. Nationale Auto Taxatie koopt graag de auto van u over. In overleg wordt de autowaarde bepaald. Vervolgens handelt Nationale Auto Taxatie alles verder af: van het ophalen van de auto tot het vinden van de koper. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld