Auto restwaarde berekenen met de RDW check

auto restwaarde

Een oude auto die z’n beste tijd heeft gehad, is vaak rijp voor de sloop. Een motor vervangen heeft geen zin, wanneer eigenlijk alles van de auto rammelt, kraakt en piept. Ondanks dat de auto niet meer door de APK keuring komt, rest er vaak nog één vraag: ‘wat is mijn auto nog waard?’. In zo’n specifiek geval is het nuttig om de auto restwaarde te berekenen. Vaak vangt u toch nog uit de kleinste hoeken en spleten van de auto geld op.

De auto restwaarde berekenen

Een versleten auto lijkt vaak geen waarde meer te hebben. Echter zijn er altijd onderdelen in de auto te vinden die nog bruikbaar zijn voor in een ander voertuig. Denk hierbij aan het stuur, de rem pendalen, de gordels of de wieldoppen. In z’n totaliteit vangt u algauw toch nog zeker €100 (of meer) voor uw oude roestbak.

Het berekenen van de auto restwaarde of de sloopwaarde van een auto is vrij eenvoudig. Een bekende methode hiervoor is de RDW check. Deze check staat ook wel bekend als de RDW kentekencheck. De RDW check is een online tool waarbij de autogegevens worden ingevoerd. De RWD check checkt vervolgens de informatie over het desbetreffende voertuig. Op basis hiervan berekent de RWD check de auto restwaarde. Zo komt u er snel en gemakkelijk achter wat de restwaarde van uw auto is.

Informatie over de RDW

Het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) beschikt over data van ieder voertuig in Nederland. De RDW bezit niet alleen de informatie over de leeftijd van uw auto, maar ook over alle actuele en historische persoons- en voertuiggegevens (tot 9 jaar terug). Daardoor heeft de Rijksdienst voor het Wegverkeer de mogelijkheid om op basis van een autokenteken de auto restwaarde te bepalen.

Auto verkopen

Waarde sloopauto
1. Vul uw kenteken en contact informatie in

 

Waarde sloopauto
2. Wij doen u een eerlijk bod

 

Waarde sloopauto
3. U ontvangt het geld