Schade verleden

  • Geregistreerde schade van uw atuo
  • Belangrijk bij de verkoop

Schade verleden

Het schade verleden van een auto is belangrijk bij de koop van een nieuwe auto. Dit is vaak vastgelegd in een schaderapport. We leggen u in dit artikel uit wat het schadeverleden precies inhoudt. 

Wat houdt het schade verleden in?

Het schade verleden is de geregistreerde opgelopen schade die een auto heeft. In het schadeverleden rapport worden de volgende auto schades weergegeven:

  • Minimale schade
  • Lichte schade
  • Ernstige schade
  • Zware schade

 

Minimale schade

Bij minimale schade moet u denken aan een paaltjesbotsing of een confrontatie met een boom. De schade is vaak klein. Denk hierbij aan een deuk of een kras.

Lichte schade

Bij een lichte schade is de auto hoogstwaarschijnlijk betrokken geweest bij een redelijk onschuldige aanrijding. Bumperschade of ruitschade is veel voorkomend.

Ernstige schade

Bij ernstige schade heeft de auto te maken gehad met een zware aanrijding. Mogelijk is de schade niet alleen aan de buitenkant te zien. Deze kan ook verborgen zijn.

Zware schade

Bij zware schade is de auto in de meeste gevallen total loss. Deze auto’s krijgen meestal een nieuwe keuring. Dit wordt ook wel WOK-status genoemd. Deze keuring is er om te kijken of de auto nog veilig genoeg is om er mee op de weg te gaan.

 

Waarom is het schade verleden belangrijk?

Het schadeverleden is vaak belangrijk als een tweedehands auto wordt gekocht. Potentiële kopers checken voordat ze de auto kopen het schaderapport. Zo krijgen ze inzichten in de opgelopen schade.

Schade verleden checken

Wilt u uw schade auto verkopen aan Nationale Auto Taxatie? Dan checken wij ook het schadeverleden van uw auto. Hoeveel schade uw auto ook heeft, u kunt altijd uw auto aan ons verkopen.

Benieuwd naar de waarde van uw auto?

Bereken snel en eenvoudig de waarde van uw auto met de online kentekencheck.

Waarde auto berekenen