Autosloperij

  • Recycling van auto onderdelen
  • Nationale Auto Taxatie kent een groot netwerk van autosloperijen

Autosloperij

Honderdduizenden auto’s belanden ieder jaar weer bij de autosloperij. Verkoopt u uw sloopauto aan Nationale Auto Taxatie? Dan doen wij de verdere afhandeling met een hiermee

Wat is een autosloperij?

Een autosloperij staat ook wel bekend als een sloperij. Maar ook als een autosloop of auto demontage bedrijf. U kunt terecht bij een autosloperij wanneer uw auto niet meer goed werkt of een sloopauto is geworden. Een sloopauto ontstaat vaak na een ongeluk. Hierbij is de auto volledig total loss gereden. Gemiddeld gaan auto’s ongeveer 14 tot 15 jaar mee. Daarna belanden ze meestal op de schroothoop.

Wat doet een autosloperij?

Een autosloperij demonteert voertuigen. Daarnaast recyclet een sloperij de bruikbare auto’s en recyclebare auto-onderdelen. Hierbij valt te denken aan de motor, de accu, de deuren en de spiegels.

Als eerst wordt een auto volledig ontleed en worden de goede auto onderdelen bewaard. Daarna breekt de verkoopfase aan. Dan worden de bruikbare auto onderdelen tweedehands doorverkocht aan anderen.

Het autowrak wordt vermaakt tot een klein pakketje. Dit is meestal ter grootte van een hand. Deze pakketjes worden vervolgens verstuurd naar een metaalfabriek. Hier worden de pakketjes auto omgesmolten tot iets nieuws (vaak nieuwe auto’s).

Wanneer krijgt u te maken met een sloperij?

Wanneer heeft u de hulp van een autosloperij nodig? Dit is wanneer uw auto niet langer bruikbaar is. Bij Nationale Auto Taxatie vrijwaren wij uw auto. Zo bent u niet langer aansprakelijk meer voor de belastingen en de autoverzekeringen.

Bij Nationale Auto Taxatie krijgt u nog een kleine vergoeding voor uw sloopauto. Deze vergoeding ontvangt u om meerdere redenen.

  • De bruikbare onderdelen worden vaak doorverkocht.
  • Het schroot (oud ijzer) wordt verkocht aan een recyclebedrijf.

Weten wat uw auto waard is?

Wilt u weten wat uw auto waard is? Doe dan de kentekencheck bij Nationale Auto Taxatie. Binnen 24 uur weet u de prijs van uw sloopauto.Vervolgens verkoopt u, indien u dit wilt, eenvoudig uw sloopauto aan Nationale Auto Taxatie

Bewaren

Benieuwd naar de waarde van uw auto?

Bereken snel en eenvoudig de waarde van uw auto met de online kentekencheck.

Waarde auto berekenen

Autonieuws